Шевченківські дні

2016-03-09

/Files/images/rzne/DSCN6454.JPG

Є у нас імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка. 9 березня 2016 року Україна відзначає 202 річницю з дня народження видатного поета.

Наша школа є однією з найстаріших шкіл, яким присвоєно почесне ім’я Тараса Шевченка, тому традиційно, до дня народження Великого Кобзаря, шкільна спільнота починає день новий із Шевченковим іменем.

Сьогодні день розпочався загальношкільною лінійкою, присвяченою дню народженню Тараса. На лінійці з привітальним словом до учнів звернулись директор школи Березицька Н.В. та заступник з навчально-виховної роботи Тріленко С.М.. Потім відбулися виховні заходи, класні години присвячені творчості та життю Т.Шевченка.

Серед учнів 1 – 6 класів був оголошенний конкурс малюнків до творів Т. Шевченка «Шевченко – художник і поет». Кращі роботи прикрасили фойє школи.

Для учнів 8 – 9 класів проведено виховний захід «Творчість Т.Г. шевченка в сучасній музиці». Учні звернули увагу на те, що музиканти вважають творчість Тараса близькою їм по духу, а поета певною мірою «рокером».

Окрім того, для учнів 7 класів відбулася літературна вікторина «Тарасовими шляхами». Учні 5 – 6 класів готували інсценізації уривків із творів великого поета, декламували поезії напам’ять. Серед учнів 10 – 11 класів працювали лекторські групи «Т.Г. Шевченко – це слава і гордість українського народу».

Уже для скількох поколінь українців Шевченко означає так багато, що ми думаємо, ніби все про нього знаємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. І ми знову переконалися у цьому.

Шевченко як явище велике і вічне – невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та думи, стаючи до нових вершин долі.


Галерея "Шевченківські дні"

Кiлькiсть переглядiв: 137

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930