• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про роботу навчального закладу в умовах низьких температур

Про роботу навчального закладу в умовах низьких температур

2014-01-28

/Files/images/00000000000000001.jpg

За якої температури можна не пускати дитину до школи?

За санітарними правилами і нормами, якщо температура повітря досягає 20 градусів морозу, то заняття відміняються для учнів початкової школи, якщо опускаєтьсянижче 24 градусів - для учнів середньої та старшої школи.

У зв’язку з погодними умовами уроки триватимуть по 35 хвилин. 4-й урок закінчуватиметься об 11. 30., 5-й урок - о 12.15, 6-й - 13.00, а 7-й урок о 13.40. Одягайтеся!

Як захиститись від переохолоджень та обморожень


У зв'язку з значним зниженням повітря, виникає велика ймовірність випадків переохолодження та обмороження дорослих та дітей. Для запобігання шкідливого впливу холодів на організм необхідно дотримуватися основних правил поведінки.

По-перше, спеціалісти рекомендують одягатися тепло. Доречно одягнути кілька легких кофт замість однієї теплої. Це попередить спітніння, яке на морозі небезпечне. Якщо стане жарко, завжди можна зняти одну з речей. Одяг має бути вільним.

Необхідно захищати відкриті ділянки шкіри – вдягати рукавички, а ніс та вуха захищати шапкою, шарфом, піднятим коміром.

По-друге, не виходити на мороз голодним. Перед виходом на вулицю обов’язково необхідно добре поїсти, краще вживати висококалорійні продукти. Під час тривалого перебування на вулиці вживання їжі також допоможе зігрітися.

Якщо ви проводите цілий день на вулиці, бажано заходити кожні півгодини-годину у тепле приміщення. За можливістю, візьміть з собою термос із гарячою кавою, чаєм чи супом.

Під час довгого чекання на вулиці, щоб не замерзали кінцівки, варто працювати руками та пальцями рук, рухати ногами, щоб посилити кровообіг у замерзаючих судинах.

За словами медиків, у холодну погоду важливо не перевтомлюватися. Втомлена людина швидше піддається переохолодженню.

Спеціалісти нагадують, категорично не можна торкатися металу голими руками. Метал дуже добре проводить тепло, а отже, миттєво забирає його у вас, і у місці контакту може виникнути обмороження. Те саме стосується бензину. Він може дуже швидко обморозити шкіру, а отже, під час роботи з подібними матеріалами на морозі неодмінно використовуйте водонепроникні рукавички.

Також категорично заборонено вживати спиртне. Алкоголь розширює судини на поверхні тіла, що призводить до швидших втрат тепла. А це заважає судинам оберігати від тепловтрат внутрішні органи.

При появі перших симптомів переохолодження – воскових плям та оніміння шкіри необхідно якнайшвидше перейти до теплого приміщення.

У разі обмороження слід негайно звернутися до лікаря. У крайньому випадку, треба переодягнутися: зняти мокрий одяг і загорнутися в теплі простирадла та ковдри. Не можна чіпати обморожені ділянки тіла.

При відмороженні слід дотримуватися принципу «внутрішнього зігрівання» уражених тканин – накладати термоізолюючі пов'язки (ватно - марлеві, бавовняні тощо), вживати теплі напої.

У жодному разі не можна зігрівати уражені тканини тіла гарячою водою, або біля гарячих батарей, тому що це може призвести до значного поглиблення ураження.

Необхідно пити якомога більше рідини – будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові.

Кiлькiсть переглядiв: 138

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031